Prontophot-Holland dochter van Photo-Me® Group

De kracht van een internationale groep

Prontophot-Holland is een 100% dochter van de Photo Me® Group. De Photo-Me Group is wereldmarktleider op het gebied van zelfbediening pasfotostudio’s en is beursgenoteerd. Door de verandering van analoge fotografie naar digitale is ook de Photo-Me Group in de tijd mee veranderd van een puur op fotografische producten gericht bedrijf naar een vending-bedrijf (automaten waar u na betaling een service of product ontvangt). In ons assortiment vindt u nu o.a. zelfbediening pasfotostudio’s, fotokiosken, de Selfie Booth, Kiddy Rides en de Revolution textielwasserette.

Veel van onze producten zijn door ons ‘uitgevonden’, ontwikkeld, geproduceerd en daarna verkocht of in exploitatie geplaatst. Photo Me® bevindt zich in 17 landen over de hele wereld met meer dan 45.000 locaties. Daar vindt u zo’n 27.000 fotoautomaten, 6.000 Kiddy Rides (kinderspeelautomaten) en 4.700 digitale fotokiosken in winkelcentra, bij supermarkten en bij het openbaar vervoer. In Europa vind je op dit moment (maart 2020) meer dan 3.000 textielwasserettes van het type Revolution en meer dan 200 in Nederland (hier vindt u ze).

photos

Prontophot® - Wat betekent dat?

Prontophot (Zwitsers Italiaans) staat voor ‘snel klaar foto’s’

Inmiddels dekt de naam Prontophot® en/of Photo-Me® niet meer de volledige lading. Door de digitale revolutie is ook Prontophot® veranderd.

Kiddy Rides

Op basis van een klanten- en locatie-analyse werd er onderzocht naar welke producten en services er op deze locaties behoefte was. Met veel locaties en klanten in de retail (winkels, winkelcentra e.d.) werd een fabrikant in kinderspeelautomaten aangekocht, Jolly Roger in Engeland. Jolly Roger produceert o.a. Kiddy Rides onder licentie (Bob de Bouwer, Fred’s Fireman, Thomas de Trein e.d.). In Nederland produceren we voor Albert Heijn, C&A, ANWB en vindt u ons in veel van de grote winkelcentra (Markthal Rotterdam, Mall of the Netherlands Leidschendam, Alexandrium Rotterdam, Zuidplein Rotterdam).

Pasfoto en fotokiosken

Daarnaast bleef (en blijft) ‘foto’ een belangrijke tak en werd er een volledig nieuwe pasfotostudio ontwikkeld, de Starck Booth. Strak design, prachtig om te zien met een oranje stoel die de hartslag symboliseert (licht zachtjes op), uitgevoerd met de nieuwste ICAO software (voor goedgekeurde pasfoto’s in Nederland voor rijbewijs en paspoort), een nieuwe camera en nieuwe verlichting. Niet alleen mooi om te zien, ook geliefd bij gemeentehuizen, consulaten, grote winkelcentra.

In onze pasfotostudio maakt u officiële pasfoto’s die goedgekeurd zijn voor uw paspoort, rijbewijs, OV Chip Card, sportpas etc. Onverhoopt niet tevreden? Dan doet u een beroep op onze ‘geen gezeur garantie’ en krijgt het aankoopbedrag retour. Prontophot doet ook mee aan de pilot van de RDW: Digitaal Aanvragen Rijbewijs (DAR). De RDW ERKENDE pasfotostudio’s vindt u o.a. op alle grote stations van de deelnemende gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven). HIER vindt u alle locaties.

Met de Selfie Booth, de Tiny Selfie en de Speedlab Mini werd het assortiment verder verbreed en uitgebreid.

Textielwasserette, een Revolution

Zo’n 10 jaar geleden kwam daar de Revolution textielwasserette bij. Al snel bleek dit product een  gat in de markt te zijn. Gestart werd in de thuismarkt: Frankrijk, met de Speedlav (KisWash). Al rap volgden België (m.n. Wallonië) en Duitsland. Inmiddels was de Revolution geboren en volgde enkele jaren later de Revolution Compact. Ook weer uitgevoerd met een 18 kg en 8 kg wasmachine en een 18 kg droger. En inmiddels voorzien van een wasverzachter-kit.

‘Wie gebruikt zo iets nou?’, horen we u zeggen. U en ik, iedereen, jong en oud. Iedereen. ‘Maar ik heb toch een wasmachine?!’. Klopt. En velen met u. Maar heeft u een 18 kilo (lees achttien) kilo wasmachine? Daar onderscheiden we ons mee. De Revolution maakt het mogelijk dat u snel, gemakkelijk en betaalbaar een aantal dekbedden gelijktijdig kunt wassen (en drogen), dat u gordijnen simpel kunt wassen en teamkleding, ongestijfd tafellinnen van een restaurant, bedrijfskleding of uw vakantiewas. Zo gemakkelijk en snel.

Er zijn nu meer dan 200 Revolutions in Nederland en het aantal neemt nog elke maand toe. Er zijn ook nog ‘witte vlekken’ waar we graag nog invulling geven aan deze service. 24 Uur toegankelijk, betalen doe je contactloos of contant, zeep wordt automatisch toegevoegd.

Eigen Serviceteam

De service op al onze automaten wordt verzorgd door een eigen team. Elke technische medewerker heeft zijn eigen regio. Zij zorgen er voor dat onze machines blijven werken, vullen de verbruiksmaterialen aan, verzorgen de volledige administratie en zij staan klaar voor onze klanten. Net als ons call center (0497-381377) dat 365 dagen bereikbaar is en 24/24.

Kijk voor het allerlaatste nieuws op onze Facebookpagina’s:

  • textielwasserette klik HIER
  • Prontophot algemeen klik HIER

Eigen R&D afdeling in Grenoble: KIS

Eigen R&D

De Photo Me® Group heeft een eigen research & development afdeling (R&D KIS) gevestigd in Grenoble (Frankrijk). Grenoble staat bekend als centrum voor wetenschappelijk onderzoek en nieuwe technologieën. Innovatie staat bij de Photo Me® Group hoog in het vaandel en ze speelt met al haar producten in op trends en behoeftes van klanten en consumenten.

Ook blijft de Photo Me® Group investeren in nieuwe producten en het doorontwikkelen van bestaande producten. Ook wordt er meer en meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is het laatste nieuwe product de ‘container’ (textielwasserette) volledig uitgerust met zonnepanelen, zijn al onze fotostudio’s voorzien van LED verlichting en gebruiken we zeep in onze wasmachines welke voor 80% biologisch afbreekbaar is.

photos-innovation

Waar staan wij voor?

Kwaliteit

Een ervaren eigen technisch team zorgt voor service en onderhoud van de machines door het hele land. Pro-actief (om een euvel te voorkomen) en re-actief (om een storing op te lossen). Alles gecoördineerd vanuit Hapert, waar ons hoofdkantoor en magazijn gevestigd zijn. Prontophot-Holland is ook 24 uur bereikbaar, 365 dagen per jaar. Via een eigen call center (0497-381377). Wij zijn trots op hen en op de kwaliteit van onze producten.

Innovatie

De Photo Me® Group is een gezond bedrijf met mooie omzetten en bijbehorende winstcijfers. Een groot deel van dit verdiende geld vloeit weer terug naar de groep voor innovatie van nieuwe concepten/producten, het verder verbeteren van bestaande producten en het vinden en implementeren van duurzame oplossingen.

Design

Design, laat dat maar aan de Fransen over! Ook aan het uiterlijk van onze ‘machines’ wordt de nodige aandacht besteed. De beroemde designer Philippe Starck heeft onze laatste machines ontworpen. Ze ogen modern, zien er strak uit en is het visitekaartje van Prontophot.

Toegankelijkheid

Het is van groot belang dat onze producten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Daarom is de Photo-Me Group een samenwerking aangegaan met het ‘Research Centre for the Integration of Differences in Spaces of Life’. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze producten en diensten te ontwerpen met de ‘High Quality Usage’ methode, die ervoor zorgt dat alle mogelijke beperkingen mee genomen worden in het ontwikkelproces: fysiek, visueel, gehoor of cognitief. Zo hebben we de UPB (Universal Photo Booth) voor valide- en mindervalide personen en ook de Revolution textielwasserette is door rolstoelers makkelijk te gebruiken.

Duurzame ontwikkelingen

Ook het milieu heeft onze aandacht. Bij de ontwikkeling van de machines staat energiezuinig hoog in het vaandel. Wat we daar zoals aan doen?

  • PC’s worden aangepast aan de minimale eisen van onze machines
  • We gebruiken zoveel mogelijk LED lampen (laag verbruik)
  • We voldoen aan de ROHS-richtlijn (van het Engelse Restriction oHazardous Substances – beperking van gevaarlijke stoffen), die het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen beperkt waaronder lood, kwik, cadmium, chroom etc.
  • We werken met een tijdklok in de machines zodat ze niet 24/24 aan staan

Afvalbeheer

We proberen componenten uit onze machines zoveel mogelijk her te gebruiken (PC’s, printers, onderdelen, deuren). Evt. afval wordt in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven gerecycled. Tevens heeft onze productie-unit een recyclingproces voor de metalen componenten geïntegreerd, om de uitstoot te verminderen.